Petőfi DSE Hévízgyörk

Petőfi DSE Hévízgyörk

Kövess minket:
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Az állam átengedi és mi rengeteg dolgot meg tudunk valósítani a gyerekekkel a segítségével. Ne felejts el nyilatkozni és támogatsd egyesületünket az adód 1%-ával.
Adószám: 18280472-1-13

Bajnokság: PMKSZ Gyermek
Helyszín: Pásztó

Nagyon fotos forduló volt ez a számunkra, mivel a bajnokságbeli végső eredményünket meghatározhatta. Mivel 3 gyerekünk már jó ideje heti egy edzésen részt vesz a Vagány Nyulaknál és Gergő a Serdülőben, Eszti a Miniben kölcsönjátékosként játszik, ezért nagy örömünkre Balázs eljött velünk megnézni a gyerekeket saját csapatukkal. Az előjelek sajnos nem voltak bíztatóak, a második negyedbeli csapatunk fontos gyereke egyéb elfoglaltság miatt nem tudott eljönni és ez csak az indulásnál derült ki, ami mint később látszott is befolyásolta a társai hangulatát a mérkőzések alatt.

Az első mérkőzést sajnos elvesztettük, ami el is döntötte, hogy az alacsonyabb csoportokban fejezzük be a bajnokságot és nem tudjuk a gyerekeket olyan kihívások elé állítani, ami a képzettségüknek megfelelne. A legmeghatározóbb ok a vereségre a pontatlan befejezések kirívóan magas száma volt. Az ellenfelünk hazai pályán játszott, számunkra idő kellett megint a palánkhoz és a terem méretéhez igazodni, de ennek ellenére érthetetlenül álltunk a kihagyott dobások magas száma  fölött. Ha csak az átlagos dobó százalékot hozzák a gyerekek, akkor is minimum 20 ponttal lett volna magasabb a végső pontszámunk, ami egyébként a reális végeredményt jelentette volna. Itt látszott Esztin és a Gergőn a párhuzamos korosztályok meccseinek tapasztalata, cipelték a csapatot a vállukon, de amikor a mérkőzés végére a bíró kipontozta a Gergőt, onnantól minden eldőlt.  

A második mérkőzést nem tudtuk azonnal kezdeni, mert késtek a Budaörsiek. Balázs megpróbált a gyerekek fejében rendet tenni és volt egy szabad fél órájuk pihenni és szokni a termet, mire az ellenfél megérkezett 8 játékossal. Ennek ellenére lejátszottuk a mérkőzést hivatalosan, ami soha sem egyszerű. Minden gyerekünk játék lehetőséget kapott, s egy könnyűnek induló de a végjátékra nagyon kiélezett mérkőzést játszottunk. A félidőbeli 17 pont előny olvadt 3-ra a végére. Az első félidő inteligens szép játékkal telt, a gyerekek itt már a tudásuk legjavát mutatták a második félidő viszont az ellenfél legjobb ötöse ellen küzdelmesre sikeredett. Az utolsó negyedbeli 12 pontunkból 11-et Gergő szerzett győzelemre hozva a mérkőzést, de ez nem lett volna elég, a többiek is nagyszerűen helytálltak a védekezésben és támadásban egyaránt.

A két mérkőzés után megragadtuk az alkalmat és Béla bácsi megkapta az ajándékait és a tortáját :-) Boldog születésnapot!

cool Hévízgyörk - Pásztó : 43  - 48

Darabont Eszter 9 pont; Máthé Hajnalka 2 pont; Nagy Gergely 28 pont; Rajkó Márton 4 pont;

További kitűnő csapattagok: Bazán Dóra; Glázer Bence; Gazsó Boglárka; Magyari Molli; Papp Zsanett; Reményi Csaba; Reményi Kristóf; Szél Zsombor; Tóth Hajnalka; Tóth Nikolett;

cool Hévízgyörk - Budaörs: 52  - 49

Glázer Bence 2 pont; Gazsó Boglárka 2 pont; Nagy Gergely 19 pont; Rajkó Márton 4 pont; Reményi Csaba 4 pont; Reményi Kristóf 6 pont; Szél Zsombor 8 pont; Tóth Nikolett 7 pont;

További kitűnő csapattagok: Bazán Dóra; Darabont Eszter; Magyari Molli; Máthé Hajnalka; Papp Zsanett; Tóth Hajnalka;

Bajnokság: PMKSZ Gyermek
Helyszín: Kartal

Házigazdaként szerveztük ismét a fordulót. Sajnos a három résztvevőből egyik csapat a téli síszünetük következtében nem tudott kiállni, így Pécellel kettesben játszottuk le a fordulót. Az első mérkőzést hivatalosként, a másodikat barátságosnak, hogy meg legyen a fordulóbeli két mérkőzés a gyerekeknek, illetve a pályán töltött időt mindenki számára meghosszabbíthassuk.

Korábban már játszottunk egymás elllen és látható volt, hogy az ellenfelünk gyerekei mennyit fejlődtek. Mivel sok fiatal gyerek alkotta a csapatukat most is magasság és fizikai erőfölényben játszottunk azonban a félidőre viszonylag szoros eredmény alakult ki. A második félidőben azonban átbillentek a gyerekeink a nagyobb terem és versenypalánkhoz igazodva és láthattuk, hogy ők is sokat fejlődtek az elmúlt hónapokban. 
Az edzőmérkőzésen az előző meccsen kevesebb időt játszó gyerekek voltak a pályán hosszú ideig. A korábban többet játszók egy negyedben és a végjáték utolsó 3 percében kaptak lehetőséget. Mivel tudtuk pár nappal korábban, hogy edzőmérkőzéssel zárunk, ezért meghírdettük fiatalabbak számára is a részvételt és egyikük, Ábel, vállalta is a szereplést.

A forduló különlegessége a csapat szempontjából Niki pályára lépése volt, aki innentől csatlakozott újra hozzánk, hogy idősebb lányként segítse a csapatot a bajnokságban, bár már iskolát váltva nincs együtt a többiekkel a hétköznapokban.

cool Hévízgyörk - Rákoskeresztúr-Pécel: 76  - 31

Galambos Szilveszter 6 pont; Máthé Hajnalka 4 pont; Nagy Gergely 25 pont; Papp Zsanett 2 pont; Rajkó Márton 2 pont; Rajkó Zsuzsanna 2 pont; Reményi Csaba 12 pont; Reményi Kristóf 8 pont; Szél Zsombor 4 pont; Tóth Nikolett 11 pont;

További kitűnő csapattagok: Gazsó Boglárka; Darabont Eszter; Tóth Hajnalka;

cool Hévízgyörk - Rákoskeresztúr-Pécel (edzőmérkőzés): 56  - 25

Benkő Ábel 4 pont; Gazsó Boglárka 6 pont; Galambos Szilveszter 5 pont; Máthé Hajnalka 4 pont; Nagy Gergely 10 pont; Papp Zsanett 9 pont; Rajkó Márton 2 pont; Rajkó Zsuzsanna 8 pont; Reményi Kristóf 4 pont; Szél Zsombor 4 pont;

További kitűnő csapattagok: Darabont Eszter; Reményi Csaba; Tóth Hajnalka; Tóth Nikolett;

Bajnokság: PMKSZ Gyermek
Helyszín: Kartal

A bajnokság negyedik fordulójában ismét házigazdaként vettünk részt. A csoportban 3 csapat versenyzett s mi pihenhettünk a két mérkőzésünk között. A forduló nem a reményeink szerint sikerült, a pályán a játék képe nem a gyerekek tudását tükrözte sok esetben. Mindkét mérkőzésen a nagy különbséggel elvesztett első negyed döntött, amely hátrányát sikerült csökkenteni, de az ellenfeleket utolérni nem.

A Százhalombatta okosan játszott, Hernád bár 9 gyerekkel érkezett, de nagyon ügyesekkel, s a második negyedben a pályán négy gyerekkel felálva is eredményesen szerepeltek.    
Tanulságos forduló volt. Ismét sok tapasztalatot szereztünk, amit az edzéseken illetve a későbbi fordulókon reméljük hasznosítani tudunk. Ezzel az eredménnyel a bajnokság E csoportjába kerültünk le.

cool Százhalombatta - Hévízgyörk : 62  - 52

Braun Réka 2 pont; Gazsó Boglárka 2 pont; Glázer Bence 2 pont; Darabont Eszter 1 pont; Galambos Szilveszter 9 pont; Nagy Gergely 22 pont; Rajkó Zsuzsanna 2 pont; Reményi Kristóf 2 pont; Szél Zsombor 10 pont;

További kitűnő csapattagok: Gregus Milán; Papp Zsanett; Rajkó Márton; Reményi Csaba; Tóth Hajnalka;

cool Hernád - Hévízgyörk : 72  - 56

Gazsó Boglárka 2 pont; Darabont Eszter 5 pont; Galambos Szilveszter 4 pont; Nagy Gergely 24 pont; Papp Zsanett 3 pont; Rajkó Zsuzsanna 2 pont; Reményi Csaba 4 pont; Reményi Kristóf 7 pont; Szél Zsombor 5 pont;

További kitűnő csapattagok: Braun Réka; Glázer Bence; Gregus Milán; Rajkó Márton; Tóth Hajnalka;

Bajnokság: PMKSZ Gyermek
Helyszín: Érd

Harmadik fordulóhoz érkeztünk a bajnokságban és idegenben játszottunk. (Elég hideg volt a csarnokban.) Mivel az eddigi mérkőzések során a felső és alsó ház között alig volt mozgás a bajnokságban, ezért nem tudtuk mire számíthatunk. Már az első mérkőzés szorosra sikerült, a biztos győzelemért a tapasztaltabb gyerekeinket többet kellett játszatnunk s ez sajnos hátrányt jelentett a második mérkőzésre. Azt megszokták mostanra a gyerekek, hogy a tornatermüknél háromszor nagyobb területen játszanak le egy mérkőzést egyhuzamban, azonban az, hogy azonnal fordulva még egyet hasonló tempóval megoldjanak még várat magára. Ráadásul a második ellenfelünk erősebb volt és természetesen pihenten játszottak.

A második mérkőzést bár nagy különbséggel vesztettük el, de a játék képe a pályán nem ezt tükrözte, köszönhetően annak, hogy mindig volt kit beküldenünk a fáradtak helyett. Most látszott milyen értékes, hogy erős a cserepadunk és nagyon ügyes 15 gyerekkel tudunk mindig menni.   Nagyon nagy dícséretet érdemel valamennyiőjük a szép játékért.    
Tanulságos forduló volt.


cool Hévízgyörk - Treff 07 SE Érd: 73  - 54

Gazsó Boglárka 4 pont; Glázer Bence 2 pont; Darabont Eszter 2 pont; Galambos Szilveszter 18 pont; Nagy Gergely 15 pont; Rajkó Zsuzsanna 2 pont; Reményi Csaba 18 pont; Reményi Kristóf 8 pont; Szél Zsombor 4 pont;

További kitűnő csapattagok: Braun Réka; Gregus Milán; Papp Zsanett; Rajkó Márton; Tóth Norbert;

cool Batthyány KGDSE Szigetszentmiklós - Hévízgyörk : 79  - 37

Gazsó Boglárka 2 pont; Gregus Milán 2 pont; Darabont Eszter 3 pont; Galambos Szilveszter 10 pont; Nagy Gergely 14 pont; Reményi Csaba 2 pont; Szél Zsombor 2 pont; Tóth Norbert 2 pont;

További kitűnő csapattagok: Braun Réka; Glázer Bence; Papp Zsanett; Rajkó Márton; Rajkó Zsuzsanna; Reményi Kristóf;

Bajnokság: PMKSZ Gyermek
Helyszín: Kartal, Kovács László Sportcsarnok

Házigazdaként vettünk részt a második fordulóban, s ehhez béreltük a sportcsarnokot illetve intéztük a szükséges kiegészítőket (eredményjelző, jegyzőkönyv, pizza a gyerekeknek a hosszú várakozás alatt két mérkőzés között).

Tanulva az első fordulóból jelentősen megváltoztattuk a csapatfelállást a mérkőzések első két negyedére, a második félidőre engedtünk teret a kreativitásnak. Olyan csapatösszeállítások voltak a pályán, melyeket edzéseken láttunk működni, de tétmérkőzésen még nem próbáltunk. A gyerekek rendkívül ügyesek voltak és ezt az eredmények is visszaigazolták.

Nagyon sok szurkolónk vett részt a fordulón, köszönjük a biztatást.

cool Rákoskeresztúr-Pécel - Hévízgyörk : 34  - 78

Pontszerzők: Bazán Dóra 2 pont; Braun Réka 6 pont; Gazsó Boglárka 12 pont; Gregus Milán 2 pont; Darabont Eszter 2 pont; Galambos Szilveszter 4 pont; Nagy Gergely 22 pont; Papp Zsanett 4 pont; Rajkó Márton 2 pont; Reményi Csaba 6 pont; Reményi Kristóf 8 pont; Szél Zsombor 2 pont; Tóth Norbert 6 pont;

További kitűnő csapattag: Rajkó Zsuzsanna;

cool Hernád - Hévízgyörk : 32  - 57
Pontszerzők: Braun Réka 5 pont; Gazsó Boglárka 6 pont; Darabont Eszter 4 pont; Galambos Szilveszter 4 pont; Nagy Gergely 15 pont; Reményi Csaba 10 pont; Reményi Kristóf 8 pont; Szél Zsombor 5 pont;

További kitűnő csapattagok: Bazán Dóra; Gregus Milán; Papp Zsanett; Rajkó Márton; Rajkó Zsuzsanna; Tóth Norbert;

Bajnokság: Kobak
Helyszín: Gödöllő Premontrei

Mivel idei évben az U13-as korosztály létszáma emelkedett meg és a megyei bajnokság keretébe nem férünk bele valamennyiőjükkel, így nagy segítség ez a bajnokság a gyerekek számára tapasztalatszerzésre és játéklehetőség biztosítására. Az első mérkőzésen a fiatalok a tapasztaltabbak segítségével nagyon kiegyensúlyozottan játszottak és a vereség ellenére is elégedettek voltunk a teljesítményükkel. A második mérkőzésen sajnos a fizikai fölénnyel nem tudtak mit kezdeni és rosszabbra sikerült az eredmény, de a lényeg, hogy van lehetőség fejlődni és ezért dolgozni kell.

cool Premontrei - Hévízgyörk : 41 - 22

Pontszerzők:  Braun Réka 2 pont; Darabont Eszter 7 pont; Élő Norbert 1 pont; Máté Hajnalka 1 pont; Szél Zsombor 4 pont; Tóth Hajnalka 2 pont; Tóth Norbert 2 pont;

További kitűnő csapattagok: Basa Rózsa; Gregus Milán; Magyari Molli; Rajkó Márton; Rajkó Zsuzsanna;

cool Szada- Hévízgyörk : 54 - 10

Pontszerzők:  Braun Réka 2 pont; Élő Norbert 2 pont; Gregus Milán 4 pont;

További kitűnő csapattagok: Basa Rózsa; Darabont Eszter; Magyari Molli; Máté Hajnalka; Rajkó Márton; Rajkó Zsuzsanna; Szél Zsombor; Tóth Hajnalka; Tóth Norbert;

Bajnokság: PMKSZ
Helyszín: Pásztó

Elkezdtük a versenyévet. Különböző elfoglaltságok, teendők és problémák nehezítették a felkészülést, de a gyerekek lelkesedése mindenen felülkerekedett. Nagy fejtörést  okozott nekünk a keret kijelölése, mert csak 15 gyereket vihetünk egy fordulóra, s olyan sokat fejlődtek, hogy valakit itthon kellett hagyjunk. Végül az edzés részvétel s az ottani munka döntött s kialakul a keret a fordulóra.  Mivel a Gyermek korosztályban nagyon fiatalok vagyunk, ezért az idei évre óvatos elvárásaink vannak, a lényeg, hogy a gyerekek sokat fejlődjenek és jól szórakozzanak. 

Az első mérkőzést a  Fradi Lány 2001 ellen játszottuk. Első negyedben a fiú csapat, következőben a lányok majd a második félidőben vegyes felállással. A fiúk nagyon élvezték a játékot és 29-7-re nyerték a negyedüket, viszont a lányok először játszottak fiú segítség nélkül és az ellenfél kihasználva tanácstalanságukat megfordította a mérkőzést. Volt egy kis kavarodás a jegyzőkönyvvel, mert a Fradi vezette és a nagy izgalomban nekünk eltüntek pontjaink nekik pedig hibásan gyarapodtak. A rendrakás után a második félidőre 14 pontos hátránnyal mentünk (szerintünk 11, de ezt fedje jótékony homály), s adott volt a feladat. A negyedik negyed elejére ez a hátrány mindössze 3 pontra fogyott azonban először a Gergő, majd a Szili  pontozódott ki s ekkor eldőlt a mérkőzés. Pályára került mindenki aki a szoros félidő miatt kevesebb lehetőséget kapott, hogy játszanak amennyit tudnak s végül így alakult ki a meggyőző 25 pontos vereség. Hasznos és tanulságos mérkőzés volt.    
A következő mérkőzést a helyi csapat ellen játszottuk hasonló felállásban. A fiúk itt is határozottak voltak, 14-4-re hozták a negyedet, viszont a lányoknak még mindig új volt a feladat és a második félidőt 15 pontos hátránnyal kezdtük. Ezt ledolgozták a srácokkal vegyesen egy negyed alatt, majd óvatosan cserélgetve, hogy minél többen jussanak lehetőséghez meg is tartották a vezetést a végéig. Itt a fiatalok kevesebbet játszottak, de mivel az első mérkőzésen az a rész rendben volt, egy picit az eredményre helyeztük a hangsúlyt. Vigyünk haza győzelmet is ha tudunk...
Szép kezdés volt.


cool Fradi Lány 2001 - Hévízgyörk : 89  - 64

Braun Réka 1 pont; Gazsó Boglárka 2 pont; Darabont Eszter 2 pont; Galambos Szilveszter 18 pont; Nagy Gergely 6 pont; Rajkó Márton 3 pont; Rajkó Zsuzsanna 2 pont; Reményi Csaba 12 pont; Reményi Kristóf 16 pont; Szél Zsombor 2 pont; 

További kitűnő csapattagok: Bazán Dóra; Gregus Milán; Magyari Molli; Papp Zsanett; Tóth Hajnalka;

cool Hévízgyörk - Pásztó Green Devils: 50  - 44

Braun Réka 2 pont; Gazsó Boglárka 4 pont; Darabont Eszter 1 pont; Galambos Szilveszter 8 pont; Nagy Gergely 23 pont; Rajkó Márton 2 pont; Reményi Csaba 4 pont; Reményi Kristóf 6 pont;

További kitűnő csapattagok: Bazán Dóra; Gregus Milán; Magyari Molli; Papp Zsanett; Rajkó Zsuzsanna; Szél Zsombor; Tóth Hajnalka;

Orange Colour Red Colour Blue Colour Green Colour