Petőfi DSE Hévízgyörk

Petőfi DSE Hévízgyörk

Kövess minket:
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Az állam átengedi és mi rengeteg dolgot meg tudunk valósítani a gyerekekkel a segítségével. Ne felejts el nyilatkozni és támogatsd egyesületünket az adód 1%-ával.
Adószám: 18280472-1-13

Az előző évi szép emlékek nyomán az idei évben sem maradhatott el az egyesület versenyévet záró napközis edzőtábora. A korábbihoz hasonlóan valamennyi gyerek számára nyitottan lett meghírdetve, nem csak kosarasoknak, minden érdeklődőt szeretettel fogadtak.

Idén is a tábori programok lebonyolításához az általános iskola biztosította a helyszínt, a sport- és kézműves foglalkozásokhoz tantermeit, tornatermét rendelkezésre bocsátva.

A gyerekek korcsoport és baráti kötelékek alapján három csoportba osztva folyamatosan vettek részt az edzéseken és a foglalkozásokon.  A kicsik napi két edzésen gyakorolták a kosárlabda alapjait, a másik két csoport napi három alkalommal fejlesztette tovább tudását. A társaság nagyobb része visszatérő táborozó volt, illetve az egyesületben kosarazik, így nem volt meglepő számukra a rengeteg mozgásos és technikai gyakorlat, a fizikai megterhelés és az elvárt fegyelmezett munka. Sok esetben az edzőiket meglepve, őket megelőzve kezdtek hozzá már a szünetben a gyakorlatokhoz. Mindezt vidáman és játékosan igazi fiatal sportolókként. A táborozók egy része a délutáni edzések után Gábor bácsival úszó edzésen vett részt. Két csoportban tudásszintjükhöz igazítva kaptak oktatást.

A tábor öt napja alatt az edzések mellett rengeteg szórakoztató programmal töltötték a szabad idejüket. Kézműves foglalkozások, pinpong, csocsó, mozi, játék bemutató, pedálos gokart verseny és természetesen kötetlen játék. Csütörtökön ebéd utáni szabadfoglalkozáson bármelyik csapat lehetőséget kapott a pénteki házibajnokság felkészüléseként az első alkalommal összeállt "Szupercsapat"-ot kihívni (Csenge, Hajni néni, Kriszta, Gergely bácsi, Dani bácsi). A kihívást mindenki komolyan vette, még a bordásfal is tele volt szurkolókkal, a terem zengett a hangjuktól, de a kitűnő játék ellenére sorra alulmaradtak a mérkőzéseken. Végül a legkisebbekből alakított két csapat volt az akik letudták győzni a "Szupercsapatot". A nagyok kifogásokat kerestek ("Bunda!", "Hagyták magukat!"), de bizonyos, hogy nem, hanem Hajni néni sérülése és kiállása gyengítette meg a csapatot egyrészről és másrészről a kicsik felkészült játékkal lepték meg őket.  

Pénteken az előző évhez hasonlóan nyílt nappal zajlottak az események. Szülők, nagyszülők, barátok betekinthettek a tábor utolsó napjának eseményeibe.  Délelőtt lezajlott a tábor házibajnoksága. Három korcsoportban voltak mérkőzések, a kicsik zsámolykosárban mérkőztek, a nagyok kosárlabdában. A nagyok közül sokan már negyedik éve folyamatosan a Pest megyei bajnokságban játszanak s hozzászoktak a pontos bíráskodáshoz, amit a terem kis mérete s azt még csökkentő nézői jelenlét igen csak nehézzé tett. Így a kosárlabda mérkőzéseket Béla bácsi és Dani bácsi együtt vezette. Ennek köszönhetően is  pörgős, nagy iramú mérkőzéseken dőlt el a helyezések sora. Az eredményen volt aki szomorkodott, könnycsepp gördült, de az eredményhírdetés után nem számított az érem színe, boldogan viselte mindenki, le nem véve a nyakukból még a záró programokon sem.

Az előző évhez hasonlóan hagyományosan ötletes akadályverseny zárta a délutánt, logikai, sportelméleti és technikai feladatokkal, mindez az előző napokban tanultakra építve. Kis csapatokban teljesítették az állomásokat a szülőket és vendégeket is bevonva. A tábortól nem akartak elbúcsúzni a gyerekek, fáradhatatlanul teljesítették újra és újra az állomásokat. Már az úszóknak gyülekezni kellett késő délután, mikorra mindenki megértette, hogy még egy úszó edzés és az idei tábornak elérkezett a vége.

Köszönjük a szervezők és a tábor működését segítő szülők, pedagógusok munkáját. Köszönjük az iskola vezetőségének a lehetőséget, melynek köszönhetően a gyerekek élménydús, felejthetetlen, vidám hetet tölthettek a táborban.

S aki a szavak helyett a színes pillanatokra kiváncsi, az megtalálhatja  itt.

Orange Colour Red Colour Blue Colour Green Colour